Makeup By Matea Makeup By Matea Makeup By Matea Makeup By Matea uk
The different styles of false eyelashes and how they compliment your makeup

Različiti stilovi umjetnih trepavica i kako naglašavaju vaš makeup

Profesionalni makeup bez umjetnih trepavica je kao torta bez glazure; jednostavno nije završen. Umjetne trepavice posebno naglašavaju oči i na taj način mogu potpuno transformirati vaš izgled. S odgovarajućim trepavicama može se korigirati oblik oka, podići, otvoriti ih, privući više pažnje na oči itd. Danas se na tržištu mogu pronaći puno vrsta trepavica; od ljudske dlake, lasice, sintetike, konjske dlake i tako dalje.

Za ovu temu, držat ću se trepavica od ljudske dlake jer izgledaju najprirodnije, ugodne su oku i najčešće se koriste u profesionalnom makeup-u. Ista je stvar sa ekstenzijama za kosu - ako usporedite sintetiku i pravu ljudsku kosu, vidjet ćete koliko sintetika loše djeluje naspram prirodne dlake. Trepavice od ljudske dlake su vidljivo nježnije i lagane na dodir. Traka je lako savitljiva (meka) i može se lagano prilagoditi bilo kojem obliku oka.

Different types of false eyelashes

Kvaliteta umjetnih trepavica ovisi o tipu dlake i debljini trake na koju su pričvršćene. Ardell, Amazing shine, Red Cherry, Eylure I Model rock su neki od brandova s kojima volim raditi. Malo su skuplje od onih na koje nailazite na ebay-u (očito), ali su vrijedne investicije jer ih možete iskoristiti više puta ukoliko se pravilno brinete o njima. O tome ću u nekoj drugoj temi.

Umjetne trepavice dolaze u različitim oblicima: kao individualne, po tri i trepavice u jednom komadu


Individualne Trepavice

Individual Flare Eyelashes

Osobno najviše volim raditi s individualnim trepavicama jer daju paperjast, prirodan izgled i odlično se stapaju sa vašim prirodnim trepavicama. Volim ih koristiti i privatno i na klijentima, i nadam se da će vas ovi savjeti ohrabriti da im i vi date priliku. Ako ste mladenka, ako niste navikli nositi umjetne trepavice ili ne želite da itko primijeti da nosite umjetne trepavice, onda su individualne definitivno izbor za vas.

Dolaze u raznim veličinama, od vrlo malih (XS) do velikih (L) što vam omogućuje da stvorite svoj vlastiti dizajn / oblik trepavica, što god odgovara vašem oku ili trenutnom raspoloženju. Dramatičnost ovisi o gustoći i količini trepavica koju nanosite. Što ih više i gušće stavite, to će vaše oči izgledati dramatičnije i obrnuto. Vi imate potpunu kontrolu i slobodu da napravite baš kako vama odgovara. Jedina slabost ovih trepavica je ta da treba malo više vremena i strpljenja ukoliko ih aplicirate sami. Profesionalni makeup artisti su dobro istrenirani i vrlo ih brzo nanose. Ako ste mladenka, preporučam vam ove trepavice jer su idealne za “bridal look” upravo jer daju paperjast i prirodan look. Bez obzira idete li na dramatičniju verziju, neće se primjetiti kao što bi se primjetile guste trepavice u komadu.


Trio Parcijalne Trepavice

Trio Flare Eyelashes

Trio parcijalne trepavice imaju gotovo isti efekt kao individualne i savršene su za vas ukoliko niste dovoljno vješti za nanošenje individualnih ili jednostavno nemate vremena. Kao i individualne, dolaze u različitim veličinama. To vam omogućuje da se igrate različitim stilovima, no nemate baš toliku slobodu kao kod individualnih. Možete ih stack-ati (slagati jednu na drugu) za dramatičniji izgled. Najviše volim raditi sa Amazing shine brand-om zbog gotovo nevidljive podatne trake na koju su pričvršćene i savršeno se stapaju s prirodnim trepavicama klijentica.

Savjet: ukoliko nemate strpljenja ili dovoljno mirnu ruku za aplikaciju individualnih trepavica, počnite prvo sa trio parcijalnima, pa ispunite sa individualnima gdje mislite da je potrebno.

Trio Pack

Savjeti ukoliko stavljate individualne ili trio parcijalne trepavice sami

  1. Uvijte svoje prirodne trepavice ako je to potrebno
    FUmjetne trepavice su gotovo uvijek uvijene i potrebno je uviti prirodne trepavice kako bi se što bolje stopile sa umjetnima.
  2. Nanesite lagani sloj maskare sa obje strane trepavica
    Na ovaj način “bojate” svoje trepavice kako bi se stopile sa umjetnima. Neki ovaj korak rade nakon što su stavili umjetne trepavice, no mislim da sa ovim korakom prije nanošenja umjetnih trepavica izbjegavate grudice i lijepljenje
  3. Na gornji rub trepavica nanesite vodootpornu crnu olovku
    Kako biste postigli elegantni, puni, skupi izgled, lagano nanesite crnu vodootpornu olovku za oči na gornji unutarnji dio ruba trepavica iliti gornji waterline. Makeup Forever vodootporna olovka Aqua XL me nikada nije iznevjerila
Eye Pencil

Umjetne Trepavice u Komadu

Najčešće dolazimo u kontakt sa ovim tipom umjetnih trepavica. Dosta profesionalaca rijetko kada koriste ovaj tip trepavica kada rade svadbeni makeup radi več navedenih razloga gore. Kada osoba pogleda dolje, lakše ih je primijetiti nego parcijalne trepavice i zato nisu najbolja opcija za bridal / svadbeni ili prirodni makeup.

S druge strane, ove trepavice su fantastične zbog lakoće nanošenja. Potrebno je svega par minuta u koje je uključeno rezanje, nanošenje ljepila i čekanje da se ljepilo posuši. Odlično, zar ne? Dolaze u različitim veličinama i oblicima tako da imate bezbroj opcija iako niste profesionalac. Neke su prirodne, neke su jako dramatične. Ako želite efekt lutkice, odaberite trepavice koje su malo duže u cenrtu. Ako želite sexy cat eye onda odaberite one koje su duže pri kraju. Kod odabira pravog oblika umjetnih trepavica imajte na umu oblik i veličinu vašeg oka. Obično dolaze prilično dugačke i potrebno ih je odrezati pri kraju kako bi odgovarale dužini oka.


Korak po korak kako nanijeti trepavice u komadu

  1. Izmjerite ih po svome oku i skratite na kraju ako je potrebno
    Lagano ih uklonite iz kutijice i prislonite uz liniju oka kako biste vidjeli gdje ih treba skratiti. Obično ih kratimo za vanjski kut. Ne bacajte dio koji ste odrezali. Taj dio možete staviti na kraj trepavica za gušći finish i dramatičniji cat eye
  2. Nanesite ljepilo
    Nanesite lagali sloj ljepila na trakicu trepavica i pričekajte oko 30 sekundi da se malo posuši. Brand s kojim volim raditi je DUO. dolazi u 3 varijante ovisno o finish-u.
    Eyelash Glue
  3. Koristite pincetu ili vaše prste za nanošenje
  4. Kada se posuši, lagano pogurnite svoje prirodne trepavice u umjetne kako bi se još bolje stopile i smanjile težinu na oku
 
Matea Mušić

Nadam se da vam je ovaj post pomogao, recite mi što mislite u komentarima ispod. Veselim se vašoj povratnoj informaciji. Ostanite lijepe, dobre i pametne!

Matea Music
 

Moji Blog Postovi

Vodič Za Odabir Savršenog Nude Ruža
Klikni za više
Kako odabrati pravog makeup artist-a za vaše vjenčanje
Klikni za više
Različiti stilovi umjetnih trepavica i kako naglašavaju vaš makeup
Klikni za više
 
Najčešće Pogreške pri Nanošenju Podloge
Klikni za više

Moj Instagram Profil

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Kontaktiraj Me