Makeup By Matea Makeup By Matea Makeup By Matea Makeup By Matea uk
Most common mistakes when applying a foundation

Najčešće Pogreške pri Nanošenju Podloge

Podloga je osnova besprijekornog makeup-a. Bez obzira koliko su vam obrve lijepo oblikovane i linija tuša pravilna - ako vam podloga ne odgovara, izledat će loše. Svima bi nam život bio lakši kada bi odabir podloge bio jednostavan kao odabir laka za nokte, no ukoliko niste rođeni sa savršenim tenom poput Kendal Jenner, možda bi bilo dobro da pročitate ovaj tekst.

Pogrešno testirate

Konačno ste pronašli puder koji vam je ugodan na koži i koji odlično prekriva. Sada, još samo treba pronaći pravu nijansu. Što je prva stvar koju činite? Vjerojatno ga isprobavate na ruci. Tako ćete najlakše pogriješiti jer ruke i lice nisu jednake boje. Podlogu je najbolje isprobati na čeljusti ili na sljepoočnici. Zašto? Jer tamo obično imamo najmanje nepravilnosti. Nemojte ga grubo razmazivati, već ga nježno utapkajte sve dok se ne stopi s vašom kožom.

Nijansu testirajte na dnevnom svijetlu. Dnevno svjetlo je najoštrije i otkrit će nam i najmanje nepravilnosti što je u ovom slučaju poželjno. Ako ste još uvijek nesigurni, pitajte makeup artist-a da vam pomogne odabrati pravu nijansu.

Birate pogrešnu teksturu

Kako mijenjate rutinu njege kože sa promjenom godišnjeg doba, tako bi trebalo prilagoditi i teksturu podloge. Tijekom zime, promrzla i suha koža bi bila zahvalnija hidratizirajućoj podlozi, dok bi ljeti valjalo koristiti puderaste (praškaste) podloge i podloge sa matte finish-om.

Preskakanje primer-a

Priprema kože je ključ za savršenu podlogu. Piling lica jednom tjedno uklanja mrtve stanice kože i čini kožu glatkom i sjajnom. Prije podloge nanesite nemasni (oil-free) losion ili kremu kako bi podloga savršeno klizila i “sjela” na lice. Ovisno o formuli, primer će umanjiti proširene pore, nahraniti, hidratizirati kožu i stvoriti fini sloj na koji će puder sjesti. Ako želite da vam podloga bude dugotrajna, nemojte izostaviti primer.

Nanosite previše slojeva

Manje je više. Svi smo nesigurni oko proširenih pora, bora i nepravilnosti. Svi bismo htjeli savršeni Kendall Jenner ten. No, pretjerivanje sa naslagama pudera samo pogoršava stvar. Umjesto toga, ako želite veću pokrivnost sa manje pudera, prvo ispravite nepravilnosti sa malom količinom concealer-a , zatim nanesite podlogu sa kistom ili vlažnom spužvicom. Mjesta koja obično želimo neutralizirati su: područje oko nosa, brade i podočnjake. Za tamne podočnjake koristite breskvaste tonove, a za crvene nepravilnosti koristite žućkasti concealer sa zelenim podtonom.

Ne "blendate"

Blending Geniuses

o blend bi na hrvatskom značilo izmiješati, stopiti se. Želimo da nam se puder stopi sa kožom. Pogotovo ako koristite više različitih boja pri nanošenju podloge. Blendanje je ključ za besprijekoran izgled. Na taj način ćete izbjeći neuredan, zamrljan izgled ili onu ružnu crtu od pudera. Ne zaboravite puder razvući do vrata. Predlažem korištenje vlažnog beauty blendera ili mog najdražeg kista - Real Techniques face Expert. Ovaj kist je nepobjediv u nanošenju, blendanju podloge i u cijeni

Link: https://realtechniques.com/expert-face-brush/p/1411

Pogrešno setirate

Pripazite na količinu pudera kojime setirate kako biste izbjegli brašnasti look. Lagano pristisnite ondje gdje je potrebno. Jednom kada ste počeli nanositi suhe proizvode, nemojte ponovno nanositi mokre proizvode i obrnuto. Da bi makeup bio još postojaniji, setirajte sa “setting spray-em”.

Moji osobni favoriti su: MAC Fix +, Skindinavia i Diego Dalla Palma.

 
Matea Mušić

Imajte ove savjete na umu kada ćete sljedeći put nanositi podlogu. Nadam se da vam je ovo barem malo pomoglo i razbistrilo nedoumice. Ostanite dobri, lijepi i pametni.

Matea Music
 

Moji Blog Postovi

Vodič Za Odabir Savršenog Nude Ruža
Klikni za više
Kako odabrati pravog makeup artist-a za vaše vjenčanje
Klikni za više
Različiti stilovi umjetnih trepavica i kako naglašavaju vaš makeup
Klikni za više
 
Najčešće Pogreške pri Nanošenju Podloge
Klikni za više

Moj Instagram Profil

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Kontaktiraj Me